Vervoersdienst: de Minder Mobielen Centrales

De Minder Mobielen Centrale is een initiatief van Taxistop. Meer dan 200 centrales in Vlaanderen zorgen voor het transport van minder mobiele personen. Vrijwillige automobilisten voeren de vervoersopdrachten met hun eigen vervoermiddel uit. Je betaalt als klant gemiddeld 0,33 euro per afgelegde kilometer vanaf het huis van de chauffeur en terug. De MMC's hanteren een jaarlijks lidmaatschap van 15 euro per koppel en 10 euro voor een alleenstaande. Vanaf 1 juli betaal je de helft, 7,5 euro per koppel en 5 euro voor een alleenstaande. Ritten moeten 2 dagen op voorhand aangevraagd worden. Meer informatie over de werking van een Minder Mobielen Centrale vind je op MeerMobiel, het informatieplatform over toegankelijk en aangepast vervoer.

Voor wie?

Voor minder mobiele personen, ouderen en/of personen in een sociale noodsituatie met een maximaal inkomen van 2 maal het leefloon, die bv. familie willen bezoeken, boodschappen willen doen of naar de dokter moeten. Op uitzonderingen na kan je je als rolstoelgebruiker niet zittend in je eigen rolstoel laten vervoeren door een Minder Mobielen Centrale. De vrijwilligers rijden met hun eigen wagen, die meestal niet aangepast is.

Wil je weten of er in jouw gemeente een MMC is? Surf dan naar MeerMobiel en zoek op basis van jouw postcode naar toegankelijk vervoer bij jou in de buurt. Je kan ook bellen naar het nummer 011/26 50 30.